Enkelheten -i livet-
Tillit & Samtalet

Tillit & Samtalet

gemenskap i den kvinnliga kraften


Retreat med fokus på tillit och gemenskap i den kvinnliga kraften

Varmt välkommen att delta på en retreat där vi fokuserar på mötet, maten, kroppen och den kvinnliga kraften. Med yogan, meditation och samtalet som verktyg öppnar vi upp för tillit till oss själva och varandra.


Vi som guidar på retreaten är:

Petra Bråhammar Leg. Kurator & Mediyogaterapeut med lång erfarenhet av det existentiella samtalet & att guida medmänniskor med mental och känslomässig ohälsa inom primärvården. Utbildningar inom yoga & meditation. 


Marianne Stellin Leg. Sjuksköterska med påbyggnad inom psykiatrin, samtalspedagog & diplomerad kostrådgivare med ett långt arbetsliv bakom sig inom sjukvården och där mött medmänniskor som hon guidat och stöttat.  


Vem kan deltaga

För kvinnor som har en längtan efter att ge sig själv en gåva, skapa återhämtning och få tiden att lyssna och reflektera till sin egen inre röst och tillåta sig att lita på den.


Men också till kvinnor som har en längtan att i gemenskapen med andra kvinnor dela med sig av sina insikter och upplevelser, tillåta sig att få stöd men också att lyssna till andra.


Låt oss också tala om att sätta gränser, att våga sätta gränser gentemot andra. För många av oss kan detta innebära ett stort obehag och vi har byggt upp negativa strategier för oss själva i detta. Att våga sätta gränser är att öka sin självtillit och självmedkänsla.


Vi blir ett stöd för oss själva och varandra när vi vågar dela med oss, dela känslor, skratta och gråta. Tillsammans är vi starka och det finns så mycket visdom som blommar upp när vi vågar möta varandra på den inre resan.


Du behöver inte ha gjort yoga och meditation innan,

allt är i enkelhetens tecken, vi släpper prestation och krav och fokus är närvaro och mötet i det lugna och tillitsfulla.


För att alla ska få plats i samtalet kommer vi vara en mindre grupp på retreaten.

Var/När?

Vi är i Enkelhetens lokal i Kivik med närhet till hav och Stenshuvud nationalpark samt att lokalen ligger granne med Ulriksdals trädgård som ger en magisk stämning till platsen.

Den 1– 2 oktober 2022

Start lördagen 1 okt kl:10:00 till söndagen 2 oktober ca kl:14:00


Kort hur?

Korta föreläsningar, samtal, yoga och meditation.

Vi äter vegetarisk mat, lagad av rena råvaror.


Yoga och meditation

Vi kommer guida i olika meditationer samt landa i kroppen med HormonyYoga en medicinsk yoga för kvinnor som stärker den kvinnliga kraften och energin.


Maten

Marianne håller korta föreläsningar om matens förmåga att ge dig njutning, både för kropp och knopp. Medan vi äter maten finns det möjlighet till frågor och diskussioner. Vi pratar också om vad ”unna mig” har för innebörd för dig. Så varmt välkommen att ta med dig frågor och funderingar, så att du ger dig själv valuta under din vistelse.


Kostnad och logi

Kursavgift, mat samt inträde till Ulriksdals Trädgård under hela retreaten: 2500 kr


Boendet tillkommer om du behöver det, se nedan på alternativ:

Boende hos Enkelheten i Kivik (www.enkelhetenikivik.se)

Dubbelrum delad toalett & kök: 350kr/ person & natt

Enkelrum delad toalett & kök: 550 kr/ person & natt

Egen lägenhet: 850 kr (finns endast en lägenhet)


Du har möjlighet att boka två nätter om du vill komma på fredagen och landa kvällen innan retreatet börjar. 


Du kan gå in på Enkelheten i Kiviks hemsida för att se lägenheterna

på enkehetens hemsida och här kan du boka ditt boende.
Självklart finns det andra boende i Kivik som du då ordna med själv.


Bokning
Avbokning

Anmälan är bindande men det går bra att överlåt platsen till någon annan om du kan ordna det själv. Vid sjukdom behövs läkarintyg för att återbetalning.


Kursledare & kontakt

Petra Bråhammar: petra@enkelheten.nu

Marianne Stellin: marianne.stellin@gmail.com